Tanken med en BACKPACK är att i många lägen är din bil för trång eller för värdefull för att användas för saker som kan skada eller vara otrevligt att ha i sin bil som t.ex. dofter eller väta. Saker kanske dammar eller avsöndrar något skadligt.
I andra situationer är ett släp bra men ofta löser en BACKPACK de mindre transportena perfekt och gör det snabbt. En BACKPACK är ett utmärkt komplement för hantverkare eller de som nu kan använda sin vanliga bil med ett extra tåligt lastutrymme. Finpackning eller skräp spelar ingen roll. Originalet är oslagbart.


Produktfakta
Produkten nyttjar bilens dragarm och får därmed stor lastkapacitet (BACKPACKs rekommendationer max 80kg men kan lasta mer baserat på bilens maxlast, kultryck gäller endast släp). Allt som behövs är en traditionell dragkrok med rektangulär eller rund dragarm med dragkula på 50mm.
En dragarm är i snitt garanterad 1200kg vid ryck och belastning, därför hamnar en rekommenderad arbetsvikt långt under risker vid normal hantering. En BACKPACK är säker.
BACKPACK är i helt rostfritt stål och aluminium vilket innebär att den är lätt att spola av.

Den är mycket lätt att montera eller lyfta på grund av BACKPACK originalfäste och allt görs på mindre än en minut.   
BACKPACKS egen bajonettlösning ger en mycket snabbare och enklare hantering än andra lösningar där allt sitter i en hel enhet och blir då direkt tungt och klumpigt för användaren.

Hög kvalité
BACKPACK är gjord i rostfritt stål och aluminium vilket innebär lång hållbarhet.

Flexibel
När du inte behöver din BACKPACK tar du bara av den och VIKER ihop den och allt tar minimal plats vid förvaring. Det ger en otrolig fördel mot andra lösningar. Detta är unikt! 
De rostfria dörrarna är lätta att montera och kan öppnas för att lasta eller nå din utrustning om man inte vill lyfta kapellet när det t.ex. regnar.

Du sparar pengar! 
Du slipper skatt och besiktning, uppställningsplats och ökade bensinkostnader som ett släp medför i större mängd.
Du sparar även tid på att slippa ligga på vägen i släpvagnsfart. Tänk dig om du har oljiga maskindelar som skall leveras omgående 30 mil längre bort blir snabbare och enklare med en BACKPACK än att krypa fram med ett släp. Man kommer hem i tid och slipper extra jobbet med släp efteråt. 
En BACKPACK är en engångskostnad som du kan jämföra med varje gång du ska hyra släp.

Skonar bilen
Låt BACKPACK ta hand om det som kan skada eller slita på din bil. Väta, dofter, spill, leriga verktyg eller smutsig utrustning kan vara något som BACKPACK löser galant. Lika bra är BACKPACK för din finpackning eller det som inte bagaget räcker till för.

Användning
En BACKPACK kan användas vid många olika tillfällen. Några exempel är:
- Sportutrustning
- Rullstol och övrig handikapputrustning
- Trädgårdsavfall, kompost eller saker till tippen
- Till campingresan eller skidresan
- Naturvård
- Lantliv/bruk, trädsgårdsarbete och utrustning (ved, gräsklippare, plantor m.fl.)
- Jakt och fiske
- Båtliv, vattensporter och dykning
- Service- och underhållsarbeten
- Säkerhetsutrustning
- Budkörning, iltransporter
- Föreningar
- Byggarbete
- Försäljare/Varuprover
- Anläggningar, parker och kommunarbete
- Extra bagage till taxibilar eller budfirmor
- Otympliga föremål (där släp är onödigt) går även att transportera med hjälp av BACKPACKs konsol. Fästöglor eller andra lösningar för spännband är lätt att montera på ytan efter dina egna behov.

"En BACKPACK kan användas till många olika saker, endast fantasin sätter gränser"

Kapell
BACKPACKs högkvalitativa kapell är formsytt, brandsäkert och har starka stroppar som håller allt på plats. Tillsammans med de isolerande dörrarna så blir det ett bra skydd för din last. Kapell finns att beställa i olika färger. Det finns även möjlighet att få eget tryck på kapellet t.ex. företagslogga. 

Rörelsehindrade får frihet och bättre vardag.
Med vår tillsats så får te.x rullstolsbundna  möjligheten att få med sig rullstolen på t.ex. semestern eller hjälp i de lägen där rullstol tar upp allt för mycket plats i bilen.
Övrig packning eller hjälpmedel läggs enkelt i en Backpack. Detta är frihet och en fantastisk lösning för många funktionshindrade. Nu behöver man inte alltid en specialanpassad bil utan kan lösa mycket med en BACKPACK på vanliga bilar med drag.

Övriga fördelar
En takbox sitter ofta i allt för hög höjd för att användas som lastbox  för sina saker och ger ingen bra översikt. En BACKPACK är mycket lämpligare för t.ex servicemannen på grund av sin låga placering. Du får en helt överlägsen lasthöjd och skonar både dig själv och bil.
Enligt trafiksäkerhetsverket och trafikpolis anser man att en takbox kan vara mycket farlig vid kollison eftersom dessa ofta släpper från sina takfästen om olyckan är framme. En BACKPACK sticker inte ut framåt eller släpper sitt fäste. Backpack ger dessutom på grund av sin placering en extra krockzon vid påkörning. 

 
Orginalet är oslagbart!
         Vi hoppas att ni kommer bli en nöjd ägare av en BACKPACK.